Ekim 2024 NÖROM AR-GE Toplantısı Gerçekleştirildi
7 Ekim 2024 | 14:21

Merkezimiz NÖROM 2024 - 2025 akademik yılının ilk AR-GE toplantısı, Prof. Dr. Güvem GÜMÜŞ AKAY ve Doç. Dr. Yeşim AYDIN SON moderatörlüğünde düzenlendi. İki oturumda gerçekleşen toplantının açılış konuşmacısı olan Prof. Dr. Güvem Gümüş AKAY, sorumlusu olduğu NÖROM Hücre Kültürü Altyapısını tanıtarak “Genlerden İşleve Yaklaşımı ile Neler yapılabiliriz?” başlığıyla kendi alanlarına değindi.

Doç. Dr. Yeşim Aydın SON, NÖROM Moleküler Sinirbilim Altyapısını tanıtarak Biyobelirteç keşif çalışmalarından bahsetti.

Arş. Gör. Duygu Bandırmalı ise “Aday Bir Molekül Olarak Mir-135a-5p’nin Otizm Spektrum Bozukluğunda Araştırılması” üzerine yaptığı çalışmalarına değindi.

İkinci oturumda Dr. Emilia EKENEL, (YÖK-DOSAP) “Alzheimer Hastalığı İle İlişkili Spock-1 Proteinin Apoptoz Üzerine Olan Etkisinin İncelenmesi” başlığıyla elde ettiği bulgulardan söz etti.

Doç. Dr. Yeşim AYDIN SON’un “TÜBİTAK-TRUBA &NORÖM HPCS Altyapısı: Hesaplamalı Sinirbilim Uygulamaları” başlığıyla yaptığı sunumun ardından Arş. Gör. Cahit BURDUROĞLU tarafından uygulamalı olarak NÖROM-TRUBA altyapısına erişim ile bilgilendirme yapılarak toplantıya son verildi.

1-1

2-1

3-1

4-1

5-1

6-1